پس از جنجال‌ آفرینی طولانی مدت پیام‌رسان‌های داخلی برای جلب پشتیبانی دولت، ۷ پیام رسان بومی سروش، گپ، آی گپ، بله، بیسفون، ویسپی و ایتا موفق به دریافت حمایت‌های دولتی شدند و اسامی‌شان را در دستور کار وزارت ارتباطات قرار گرفت. اعطای ۵ میلیارد تومان وام وجوه اداره شده، ۵ گیگابایت بر ثانیه پهنای باند داخلی، واگذاری فضای مکانی برای قراردادن سرور و … از جمله مواردی‌ست که به این پیام رسان‌ها اعطا خواهد شد.

در ماه‌های اخیر عملکرد پیام‌رسان‌های داخلی، پیام‌های روشنی را به شهروندان و مسئولان رساند که از مهمترین آنها عدم اعتماد مردم به استفاده از این پیام رسان‌هاست؛ موضوعی که وزیر ارتباطات علت آن را ظرفیت‌های فنی می‌داند و معتقد است که این اپلیکیشن‌ها می‌توانند با افزایش کارایی، اعتماد را به مردم بازگرداندند.

در نهایت دولت به منظور رشد پیام رسان‌های داخلی، حمایت‌هایی برای‌شان در نظر گرفته است. به گفته «حمید فتاحی» رئیس هیات مدیره شرکت ارتباطات زیرساخت، این حمایت وظیفه وزارت ارتباطات است تا فضا به نفع پیام رسان‌های بومی، دانش داخلی و نیروی انسانی داخلی تغییر کند:

«تاکنون ۴ پیام رسان وام پنج میلیاردتومانی را دریافت کرده‌اند و دو درخواست نیز در مرحله اداری دریافت قرار دارد و سایر امکانات نیز در حال انجام است. همچنین برخی حمایت‌های مصوب سخت‌افزاری در اختیار پیام‌رسان‌های بومی قرار گرفته که از جمله آن‌ها واگذاری ۵۰ سرور است.»

رئیس شرکت زیرساخت عنوان کرد که حمایت از پیام‌رسان‌های داخلی ادامه دارد، اما به عقیده او مشکل پیام رسان‌ها فنی نیست بلکه مشکل اعتماد و اقبال عمومی کاربران است و این وظیفه وزارت ارتباطات نیست: «اگر اعتمادسازی رخ ندهد، بهترین سیستم فنی را هم بیاورید و حتی از سر انحصار و زور کاربر جذب شود، ماندگاری ندارد.»

چنانکه مشخص است پیام‌رسان‌های داخلی به انواع گوناگون حمایت‌های دولتی را جذب کردند تا بتوانند زیرساخت‌های خود را قوی‌تر کنند، اقدامی که شاید بتواند کاربران بیشتری را به سمت‌شان جلب کند.

دیدگاه خود را ارسال کنید...